.

Källans Naturprodukter

Källans Naturprodukter


Källans Naturproduker AB är ett familjeföretag som hantverksmässigt tillverkar Linoljesåpa, Naturtvålar, Naturschampon, Linoljevax och Läderbalsam.


Vi har utvecklat våra byggnadsvårds- och hudvårdsprodukter sedan 1999 där det började som hobby i ett kök i Saltsjöbaden. Familjen flyttade 2005 från Stockholm - Saltjsöbaden för lugnet i Småland och hamnade nära Weronichas, Dennis och Sandras småländska rötter på den lilla gården Källan strax utanför Ruda i Högsby kommun. Hobbyverksamheten fortsatte men 2010 startade Weronicha upp Källans Naturprodukter i väldigt liten skala och byggde upp företaget tillsammans med Sandra. En del av gårdens maskinhall byggdes om till produktionslokal och under den tiden åkte vi mest på marknader.

2018 började det gå så bra att Stephan, som har erfarenhet från färgindustrin, fick hoppa in i företaget och lära sig koka såpa. Innan dess var han mest med ute på marknader och hjälpte till. Vi tre startade Källans Naturprodukter AB i slutet av 2018.

Idag är hela maskinhallen ombyggd och utbyggd med lager, paketering och en liten fabriksbod. 
2020-2021 blev det således dags för den största utbyggnad vi någonsin gjort och äntligen fick vi nya, stora och specialanpassade produktionsutrymmen. Helt underbart!

VÅR FILOSOFI

Vi vill erbjuda produkter som är helt rena och fria från konstigheter. Även om vi använder ekologiska ingredienser i den mån det är möjligt, så är vårt främsta fokus att skapa naturliga produkter utan onödiga tillsatser.

Vi har valt att inte betala för ekologiska certifieringar eftersom vissa certifieringsorgan tillåter ingredienser som vi inte vill ha i våra produkter. Istället visar vi med våra transparenta innehållsförteckningar att våra produkter är av högsta kvalitet.

Vi tror att det är viktigare att fler väljer att använda naturliga produkter istället för tensidblandningar, både för vår miljö och för konsumenterna, än att varenda ingrediens är ekologisk.RÅVAROR

Vi satsar på att använda närproducerade råvaror så mycket som möjligt för att skapa våra produkter. getmjölken kommer från en gård inom EU med god etisk djurhållning och honungen är lokalproducerad. Linoljan kommer från en gård i Skåne och som jobbar hårt med sitt miljöarbete och för ett hållbart jordbruk. Dessutom använder vi endast vegetabiliska oljor och fetter i våra produkter och undviker helt palmolja, parabener, SLS, konserveringsmedel eller andra ingredienser som kan vara skadliga för både din hud och miljön.


PRODUKTION

Källans Naturprodukter AB följer kosmetikalagstiftningen och skyldigheter för ansvarig person bl.a. med märkning av produkter, god tillverkningssed och anmälan av produkter till EU:s Cosmetic Products Notification Portal (CPNP).

Vi är även dedikerade till att ta hand om vår planet genom att vara noga med sopsortering under produktionsfasen. Vi strävar efter att minska vår miljöpåverkan genom att tillämpa principerna Reduce - Reuse - Recycle.

Våra lokaler är utrustade med energisnåla LED-lampor och vi använder app-styrt system för både varmvattenberedare och värmesystem som återbrukar den uppvärmda luften. Vi är stolta över att minska vår vattenförbrukning och att minimera svinn av råvaror och förpackningar i vår produktion. Naturligtvis städar vi också lokalerna med Källans Linoljesåpa för en fullständigt naturlig rengöring.


FÖRPACKNINGAR

Vi har en stark ambition att vara så miljövänliga som möjligt när det gäller våra förpackningar. Vi strävar efter att använda återvinningsbara material och att minimera antalet transporter som krävs. Därför har vi valt att använda metall och PET i våra flaskor och burkar, som är lätta och återvinningsbara.

Genom att beställa större kvantiteter åt gången kan vi minska antalet transporter ytterligare. Vi har valt att undvika glasförpackningar på grund av deras höga smälttemperatur och tunga vikt, vilket gör dem energikrävande att tillverka och frakta. Vi uppmanar alla att lämna våra återvinningsbara förpackningar i återvinningen efter användning för att bidra till en mer hållbar framtid.


Reduce-Reuse-Recycle.png

Familj & Personal


Vi är ett litet familjeföretag med 4 anställda och ett par inhoppare - Weronicha, Sandra, Stephan och Dennis. Vi arbetar med stort hjärta och passion för att göra vårt bästa för både dig som kund och för miljön.


Vi är stolta över vårt sortiment av naturproduker för både hemmet och kroppen. Våra produkter är tillverkade för att vara enkla och ändamålsenliga, och samtidigt skonsamma mot både människa
och natur.

Vi tror på att göra skillnad, och att varje val vi gör kan bidra till en bättre framtid. Därför vill vi erbjuda er produkter som ni kan lita på och som är bra för er och för vår planet.

Weronicha

Weronicha

Weronicha - vår egen allt-i-allo!

Hon är den kreativa hjärnan bakom våra fantastiska naturtvålar och schampokuber. Från att ha startat företaget från grunden till att ha utvecklat alla recepten och skapat våra vackra etiketter. Men det slutar inte där - hon driver också våra webshopar och är vår ekonomiboss.

Kort sagt, utan henne hade vi inte funnits!

Sandra

Sandra

Sandra är vår egen superhjälte som gör allt från att rädda kundernas dagar till att skapa visuella mästerverk! Hon är den som ser till att vår grafiska profil och produktfotografering är på topp, samtidigt som hon jonglerar med sociala medier och nyhetsbrev. Vi är övertygade om att hon har en magisk penna, för hennes texter är alltid lika inspirerande. Sandra är helt enkelt vår jack-of-all-trades och vi är så tacksamma för allt hon gör!

Stephan

Stephan

Stephan - Vår såpamästare som kokar för hand med kärlek!

Ingen snabbprocess med märkliga tillsatser här inte! Vi tar hand om våra såpor lika varsamt som en surdegslimpa. Stephan ser till att allt sker enligt konstens alla regler för att få fram den perfekta såpan. En sådan kärlek till hantverket kan man verkligen känna i våra produkter!

Dennis

Dennis

Dennis är vår lagernisse och paketproffs!

Han är en hejare på att packa dina beställningar och ser till att allt kommer fram till dig på nolltid. Han är en riktig kameleont och hoppar in i tillverkningen när det behövs. Så nästa gång du öppnar din leverans, tänk på Dennis som har fixat allt med ett leende på läpparna!

Tina

Tina

Tina är vår granne nedomkulls och Weronichas själssyster. Hon rycker in överallt där det behövs och etiketterar det mesta som det går att klistra något på, städar bakar kakor till teamet. Vi skulle vara helt vilse utan henne!

Gården Källan


Källan på Källan


Gatan, Gården, företaget Källans Naturprodukter AB och även busshållplatsen vid Rv 34 har fått namn efter kallvattenkällan som ligger i den bortre änden av ängen vid grusåsens nedre del.


Vattnet leds via två kraftiga källådror som går samman vid den stensatta kallvattenkällan som aldrig sinar. Vattnet är rent och friskt, mycket gott och alldeles klart efter att ha renats naturligt när det har tagit sig igenom sand- & rullstensåsen på sin väg ner till källan. Här bykade gamla tiders kvinnor sin tvätt, det finns dokumenterat.


Gården är på ca 2,5 hektar och består av en stor äng, en vacker björkhage och en skogshage. Förr i tiden sköttes jordbruket här med två hästar, deras stall är numera höns- & ankhus. Vi som bor här nu bedriver inte jordbruk men hade artskyddade & genbanksanslutna Göingegetter & Ölandshöns mellan 2005-2018. Kvar på gården finns nu våra genbanksanslutna myskankor, plus gårdshönsen som lägger ägg i alla möjliga vackra färger, och förstås gårdens egna katter.

Källan ligger strax utanför byn Ruda i sydöstra Småland (Ruda är ett medeltida ord [rödja] för röjning, brytning av ny odlingsmark) och är granne med Ruda Gård på den ena sidan och med Ruda Skola i utkanten av byn på den andra. På båda sidor om gården finns stora rösen av bronsåldersgravar som talar om att vi befinner oss på en plats med ålder och anor.


GÅRDEN BÄR PÅ ETT REJÄLT STYCKE HISTORIA

Längs med vårat gårdstun går den gamla Kungsvägen mellan Stockholm och Kalmar. Det är intressant att tänka på hur det kan ha sett ut på det nuvarande gårdstunet för sådär en 400 år sedan, då våra anfäder passerade här igenom på väg mot Kalmar för att mota bort dansken som försökte inta Sverige.

Soldater passerar Källan